Bitka medzi Nealom Schonom a Jonathanom Cainom z Journey sa začína poriadne zamotávať

Bitka medzi Nealom Schonom a Jonathanom Cainom z Journey sa začína poriadne zamotávať

V najnovšej aktualizácii prebiehajúcej právnej ságy Neal Schon tvrdí, že manželka Jonathana Caina neoprávnene pristupovala k bankovým účtom skupiny Journey

V najnovšej aktualizácii sporu medzi členmi skupiny Journey Nealom Schonom a Jonathanom Cainom Schonov právnik tvrdí, že Cainova manželka Paula White-Cainová - televízna evanjelistka a "duchovná poradkyňa" bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa - mala prístup k bankovým účtom skupiny bez Schonovho súhlasu.

V liste o zastavení činnosti, ktorý získal denník New York Post, sa Schonovi právnici obracajú priamo na White-Cainovú a uvádzajú: "Dozvedeli sme sa, že napriek predchádzajúcej vzájomnej dohode medzi pánom Schonom a pánom Jonathanom Cainom, že obchodnú činnosť kapely a subjektov súvisiacich s Journey budú vykonávať len pán Schon a pán Cain ako fyzické osoby, sa vaše meno objavuje ako oprávnený podpisovateľ na účtoch City National Bank spoločnosti Freedom JN LLC.

"Ďalej požadujeme, aby ste okamžite prestali a v budúcnosti sa zdržali vkladania sa do akýchkoľvek obchodov skupiny a akýchkoľvek právnických osôb, ktoré skupina využíva, pretože to je v rozpore s existujúcou dohodou medzi pánom Schonom a pánom Cainom."

List je najnovším vývojom v prebiehajúcej bitke medzi oboma hudobníkmi, ktorá sa začala v novembri, keď Schon obvinil Caina, že bez jeho vedomia založil účet kreditnej karty, cez ktorý prúdili "milióny finančných prostriedkov Journey".

Cain reagoval vyhlásením, v ktorom sa uvádza: "Táto záležitosť sa mala vyriešiť v súkromí, ale teraz som nútený verejne reagovať na Nealove zlomyseľné lži a osobné útoky na moju rodinu a mňa v snahe získať verejnú podporu pre jeho zle koncipovanú žalobu - žalobu, ktorá nemá absolútne žiadne opodstatnenie."

Cain ďalej obvinil Schona z "nadmerného míňania" a "extravagantného životného štýlu", čo ho viedlo k "obrovským osobným nákladom na účte kreditnej karty kapely".

Nasledujúci mesiac Schon vydal príkaz na zastavenie činnosti po tom, ako Cain zahral skladbu Don't Stop Believin' od Journey na podujatí v rezorte Donalda Trumpa Mar-a-Lago na Floride, pričom tvrdil, že Cain "by nemal využívať značku Journey na propagáciu svojej osobnej politickej alebo náboženskej agendy na úkor kapely".

Cain reagoval ďalším vyhlásením, ktoré znelo: "Neal Schon by sa mal pozrieť do zrkadla, keď ma obviňuje z poškodzovania značky Journey. Roky som sledoval, ako poškodzuje našu značku, a som obeťou jeho bizarného správania aj správania jeho manželky. Neal dvakrát zažaloval spoločnosť Live Nation, pričom v oboch prípadoch prehral a poškodil našu schopnosť s ňou ešte niekedy spolupracovať."

Vyhlásenie pokračovalo: "Neal a jeho manželka bezohľadne míňajú peniaze Journey, až kým nezostanú na prevádzkové náklady. Ak niekto ničí značku Journey, je to Neal a len Neal."

V ďalších právnych správach o skupine Journey bývalý spevák Steve Perry stiahol žalobu proti Schonovi a Cainovi po tom, čo pôvodne tvrdil, že dvojica si zaregistrovala niekoľko názvov piesní Journey vo svojej spoločnosti s cieľom použiť ich na tovare bez Perryho súhlasu. Schon na sociálnej sieti napísal: "Už žiadna žaloba so Stevom. Je čas sa porozprávať."

Turné Freedom skupiny Journey sa začína začiatkom budúceho mesiaca, a hoci sa na pôvodnom oznámení podieľali Cain aj Schon, Schon medzitým potvrdil, že k zostave na turné sa pripojí zakladajúci člen Gregg Rolie. Nie je jasné, či je Cain stále zapojený.

"Nakoniec, on [Schon] ma potrebuje rovnako ako ja jeho," povedal Cain pre Classic Rock v roku 2022. "Ak ma nemáte radi alebo sa vám nepáči moje náboženstvo či moja politika, fajn. Ale nakoniec sa stretávame, aby sme hrali hudbu. O tom to je."

Made with