Budú Guns N' Roses headlinerom festivalu Glastonbury 2023?

Budú Guns N' Roses headlinerom festivalu Glastonbury 2023?

Naďalej sa hovorí, že Guns N' Roses a Arctic Monkeys sú poslednými headlinermi (hlavnou atrakciou programu) tohtoročného festivalu Glastonbury

Do začiatku festivalu Glastonbury 2023 zostáva menej ako šesť mesiacov a po správe, že Elton John bude v nedeľu večer headlinerom svojho vôbec posledného vystúpenia v Spojenom kráľovstve, sa začínajú šíriť fámy o tom, kto budú poslední dvaja headlineri tohtoročného podujatia.

Jednou z najvytrvalejších fám, ktoré kolujú okolo tohtoročného festivalu, je, že jedným z ďalších headlinerov budú rock'n'rollové legendy Guns N'Roses, v ktorých sú od roku 2016 opäť gitarista Slash a basgitarista Duff McKagan. Spoluorganizátorka festivalu Emily Eavis v exkluzívnom rozhovore pre Metal Hammer ešte v novembri 2021 povedala: "Myslím, že Guns N' Roses tu niekedy musia hrať, nie?", čo vyvolalo špekulácie, že legendy z Los Angeles možno rokujú o tom, že budú headlinermi festivalu Glasto v roku 2022.

Hoci sa tieto fámy nakoniec nikdy v nič nezmenili, o rok neskôr denník The Sun tvrdil, že má dôverné informácie o tom, že Guns N' Roses skutočne rokujú o tom, že by mohli byť headlinermi Glastonbury 2023. O necelý mesiac neskôr kapela potvrdila svoj doteraz najväčší britský headline koncert a oznámila, že zahrá na londýnskom festivale BST v Hyde Parku v piatok 30. júna - necelý týždeň po tom, ako sa uskutoční tohtoročné Glastonbury.

Keďže kapela je v tom čase oficiálne v krajine, zintenzívnili sa fámy o potenciálnom vystúpení Axla a spol. na Glastonbury a teraz stránka eFestivals, ktorá je zvyčajne dosť presná, pokiaľ ide o predpovedanie line-upu Glastonbury, pridala Guns N' Roses ako headlinera "TBC" na svojom zozname pre rok 2023. Do tejto kategórie patria aj Arctic Monkeys, ktorí sú naďalej favoritmi na jedného z ďalších headlinerov po tom, čo Sun minulý rok priniesol ďalšiu správu, podľa ktorej sa oficiálne prihlásili na vystúpenie. Sheffieldskí indie-rockeri boli naposledy headlinermi festivalu v roku 2013.

Ďalších headlinerov Glastonbury - a vlastne ani väčšinu zostavy - sa pravdepodobne nedozvieme skôr ako začiatkom jari, ale ak Guns N' Roses budú headlinermi, bude to ich vôbec prvé vystúpenie na Worthy Farm a historická rezervácia pre festival. Slash hral na Glastonbury so svojou sólovou kapelou v roku 2010 a v rámci svojho setu zahral päť coverov Guns N' Roses (spieval Myles Kennedy). Čo sa však týka toho, či Slash tento rok vystúpi na pódiu Pyramid? Budeme to musieť sledovať aj naďalej..

Made with