Devin Townsend odmietol možnosť nahradiť Roba Halforda v Judas Priest

Devin Townsend odmietol možnosť nahradiť Roba Halforda v Judas Priest

Namiesto metalového boha mohol Judas Priest viesť progmetalový génius Devin Townsend

Judas Priest sú síce heavymetalové legendy, ale ich slávna história sa nezaobišla bez chýb. Hlavným z nich je desaťročná (a krátka) absencia Roba Halforda od roku 1992 do roku 2003, keď dlhoročný spevák kapely odišiel po splnení zmluvných záväzkov na propagáciu zásadného albumu Painkiller z roku 1990.

Nahradiť metalového boha by bola v najlepších časoch obrovská úloha, ale keď sa zmenili pomery a klasický heavy metal sa dostal do úzadia v prospech grunge, určite to na Priest vyvinulo tlak. Kapela síce nakoniec v roku 1996 najala vynikajúceho Tima "Rippera" Owensa, ale nový rozhovor s majstrom progresívneho metalu Devinom Townsendom naznačuje, že sme sa takmer dočkali veľmi, veľmi odlišného výsledku.

V rozhovore s moderátormi The SDR Show Ralphom Suttonom a Jamesom Matternom Townsend priznal, že dostal pozvánku, aby si vyskúšal voľné miesto speváka v Judas Priest.

"Technicky áno, stalo sa to, ale nie je to tak, že by mi klopali na dvere," vysvetľuje. "Vyhodili všeobecnú vec pre skupinu spevákov - Warrel [Dane] z Nevermore, ja a pár ďalších ľudí sme dostali tento list s [logom]."

V tom čase mal Townsend za sebou úspech v podobe spievania s gitarovým maestrom Stevom Vaim, ako aj krátke pôsobenie v britskej skupine The Wildhearts. Nakoniec balansoval medzi extrémnym metalovým projektom Strapping Young Lad a (príznačne) nepredvídateľnou sólovou kariérou, ale priznáva, že keď dostal pozvánku, bol dosť prekvapený.

"[Živý album Judas Priest z roku 1979] Unleashed In The East bol pre mňa sračka, že áno, takže mať to bolo... ale tiež si pamätám, že som si myslel, že spev je tá vec, ktorá sa mi stala vďaka môjmu angažmánu so Stevom [Vaiom]. Naučil som sa spievať, pretože som bol gitarista a s väčšinou spevákov, ktorých som vypočúval, som nemal nič spoločné."

Townsend priznáva, že pri všetkej svojej nepredvídateľnej progmetalovej genialite si nemyslel, že má veľké šance, keď ide o spoluprácu s kapelou ako Judas Priest.

"Technika, ktorú som mal, bola taká nekvalitná, že keby som sa dostal do situácie s takou úrovňou očakávaní, aby som spieval ako Rob Halford... Chlape, bol by som ukrižovaný."

Napriek tomu si vo veľkej schéme multivesmíru nemôžeme pomôcť, ale zaujímalo by nás, ako by vyzeral vesmír, v ktorom by Priest mohli prejsť z Painkillera do Oh My Fucking God...

Pozrite si celý rozhovor nižšie.

zdroj: youtube.com

Made with