Foo Fighters uzatvárajú

Foo Fighters uzatvárajú "ťažký, tragický" rok 2022 a sľubujú, že sa s fanúšikmi "čoskoro" uvidia, pričom priznávajú, že "bez Taylora budeme iná kapela"

Foo Fighters sa pozerajú do budúcnosti po odchode bubeníka Taylora Hawkinsa: "keď sa opäť uvidíme - a to sa čoskoro stane - bude tam v duchu s nami všetkými každý večer"

Skupina Foo Fighters zverejnila na Twitteri emotívny odkaz na konci roka, v ktorom rok 2022 označila za "najťažší a najtragickejší rok, aký naša kapela kedy zažila", a sľúbila, že sa s fanúšikmi "čoskoro uvidíme".

Kapela Davea Grohla po smrti bubeníka Taylora Hawkinsa 25. marca zrušila všetky plány na turné: pri oznámení tejto správy na sociálnych sieťach sa ich vyhlásenie skončilo slovami: "Využime tento čas na smútok, uzdravenie, pritiahnime si k sebe našich blízkych a oceňme všetku hudbu a spomienky, ktoré sme spolu vytvorili."

Žijúci členovia skupiny sa v septembri opäť stretli na pódiu a odohrali tribútne koncerty v Londýne a Los Angeles na Hawkinsovu pamiatku: na koncertoch s kapelou hosťovalo množstvo rockových hviezd, pričom Hawkinsov syn Shane sa pridal k skupine z Los Angeles na bicie pri hraní skladby My Hero.

Hoci sa v príspevku na sociálnych sieťach z 31. decembra kapela nezmieňuje o tom, kto bude so skupinou hrať na bicie v budúcnosti, uvádza, že Foo Fighters uvidia fanúšikovia "čoskoro", pričom priznáva, že "bez Taylora vieme, že budeme iná kapela".

Vyhlásenie v plnom znení znie:

"Keď sa lúčime s najťažším a najtragickejším rokom, aký naša kapela kedy zažila, pripomíname si, akí sme vďační za ľudí, ktorých máme radi a ktorých si najviac vážime, a za milovaných ľudí, ktorí už nie sú s nami.

"Foo Fighters vznikli pred 27 rokmi, aby predstavovali liečivú silu hudby a pokračovanie života. A za uplynulých 27 rokov fanúšikovia vytvorili celosvetovú komunitu, oddaný podporný systém, ktorý nám všetkým spoločne pomohol prekonať aj tie najtemnejšie časy. Miesto, kde sa môžeme podeliť o svoju radosť a bolesť, o svoje nádeje a obavy a spoločne sa zapojiť do chóru života prostredníctvom hudby. Bez Taylora by sme sa nikdy nestali kapelou, ktorou sme sa stali - a bez Taylora vieme, že v budúcnosti budeme inou kapelou.

"Vieme tiež, že vy, fanúšikovia, ste pre Taylora znamenali rovnako veľa ako on pre vás. A vieme, že keď sa opäť uvidíme - a to sa čoskoro stane - bude tam v duchu s nami všetkými každý večer." 

Made with