Iron Maiden, Rage Against The Machine, Soundgarden, Willie Nelson, Missy Elliot a ďalší nominovaní do Rock And Roll Hall of Fame 2023

Iron Maiden, Rage Against The Machine, Soundgarden, Willie Nelson, Missy Elliot a ďalší nominovaní do Rock And Roll Hall of Fame 2023

Boli zverejnené tohtoročné nominácie..

Tohtoročné nominácie do Rock and rollovej siene slávy boli oficiálne zverejnené. Medzi menami, ktoré môžu byť tento rok uvedené do siene slávy, sú heavy metalové legendy Iron Maiden, rapoví metaloví inovátori Rage Against The Machine, grungeoví hrdinovia Soundgarden a rock'n'rollová ťažká váha The White Stripes.

"Tento pozoruhodný zoznam nominovaných odráža rozmanitosť umelcov a hudby, ktorú rock'n'rolová sieň slávy oceňuje a oslavuje," povedal John Sykes, predseda Nadácie rock'n'rolovej siene slávy. "Títo umelci vytvorili svoj vlastný zvuk, ktorý ovplyvnil celé generácie a ovplyvnil nespočetné množstvo ďalších, ktorí išli v ich stopách."

Slávnostné uvedenie sa uskutoční neskôr v tomto roku na mieste, ktoré bude ešte potvrdené.

Úplný zoznam nominácií do Rock And Roll Hall Of Fame 2023 je nasledovný:

Nominácie do Rock'n'rolovej siene slávy 2023

  1. Kate Bush
  2. Sheryl Crow
  3. Missy Elliott
  4. Iron Maiden
  5. Joy Division/New Order
  6. Cyndi Lauper
  7. George Michael
  8. Willie Nelson
  9. Rage Against the Machine
  10. Soundgarden
  11. The Spinners
  12. A Tribe Called Quest
  13. The White Stripes
  14. Warren Zevon

V minulom roku boli do Rock and rollovej siene slávy uvedení Eminem, Dolly Parton, Duran Duran, Eurythmics, Pat Benatar, Lionel Richie a Carly Simon, zatiaľ čo Judas Priest boli ocenení špeciálnou cenou za hudobnú výnimočnosť a odohrali špeciálny set s bývalými členmi K.K. Downingom a Lesom Binksom.

Frontman Priest Rob Halford po vystúpení kapely predniesol dojímavý prejav, v ktorom vzdal hold tomu, čo považuje za inkluzívnu stránku heavymetalovej scény.

"Vidíte, že práve o tom je heavy metal," poznamenal. Nazývame sa heavy metalovou komunitou, ktorá je inkluzívna, bez ohľadu na to, aká je vaša sexuálna identita, ako vyzeráte, akú máte farbu pleti, v akú vieru veríte alebo neveríte. Každý je u nás vítaný."

"Ľudia zvonka, ktorí sa pozerajú na heavy metal, sa na nás tak trochu pozerajú, viete, trochu vystrašene," dodal. "Prosím. Videli ste to tu dnes večer. Sme o sile, emóciách, oddanosti a láske k heavy metalu, ktorú v sebe nosíme už 50 rokov."

Made with