Jethro Tull zdieľajú video k novému singlu Ginnungagap

Jethro Tull zdieľajú video k novému singlu Ginnungagap

Progové legendy Jethro Tull vydajú v apríli nový album RökFlöte

Skupina Jethro Tull sa podelila o videoklip k svojmu novému singlu Ginnungagap, ktorý si môžete pozrieť nižšie.

Singel pochádza z pripravovaného 23. štúdiového albumu RökFlöte, ktorý kapela vydá prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music 21. apríla.

Nový album, ktorý nadväzuje na oceňovaný The Zealot Gene z roku 2022, vďaka ktorému sa Jethro Tull dostali po 50 rokoch do Top 10 v Spojenom kráľovstve, je 12-skladbovou nahrávkou založenou na postavách a úlohách niektorých principiálnych bohov starej severskej formy pohanstva a zároveň skúma RökFlöte, teda rockovú flautu, ktorá sa samozrejme stala pre Tull ikonickou.

RökFlöte bude k dispozícii v niekoľkých rôznych formátoch, vrátane dvoch limitovaných deluxe edícií, ktoré obsahujú bonusový demo materiál, rozsiahle poznámky na doske & blu-ray s Dolby Atmos, 5.1 priestorovým zvukom, alternatívnymi stereo mixmi od Brucea Soorda z The Pineapple Thief, ako aj bonusovú skladbu a podrobný rozhovor s Ianom Andersonom. Album bude k dispozícii aj digitálne vo formátoch priestorového zvuku Dolby Atmos a Sony 360 RA. RökFlöte vychádza tak skoro po svojom predchodcovi a predstavuje pre Jethro Tull pomerne plodnú produkciu od ich reunionu v roku 2017, vzhľadom na to, že The Zealot Gene bol prvým štúdiovým albumom Iana Andersona a spol. po takmer dvoch desaťročiach.

zdroj: youtube.com

(Image credit: InsideOut Music)

(Image credit: InsideOut Music)

Jethro Tull RökFlöte tracklist

1.    Voluspo

2.    Ginnungagap

3.    Allfather

4.    The Feathered Consort

5.    Hammer On Hammer

6.    Wolf Unchained

7.    The Perfect One

8.    Trickster (And The Mistletoe)

9.    Cornucopia

10. The Navigators

11. Guardian’s Watch

12. Ithavoll

Made with