Lisa Marie Presley, speváčka a dcéra Elvisa Presleyho, zomrela vo veku 54 rokov

Lisa Marie Presley, speváčka a dcéra Elvisa Presleyho, zomrela vo veku 54 rokov

Priscilla Presleyová potvrdzuje smrť svojej dcéry Lisy Marie Presleyovej, speváčky a jediného dieťaťa hudobnej legendy Elvisa

Vo veku 54 rokov zomrela Lisa Marie Presley, speváčka a dcéra rock'n'rollovej legendy Elvisa.

Správu potvrdila jej matka Priscilla Presleyová, ktorá vo vyhlásení napísala:

"S ťažkým srdcom sa musím podeliť o zdrvujúcu správu, že nás opustila moja krásna dcéra Lisa Marie. Bola to najvášnivejšia, najsilnejšia a najmilovanejšia žena, akú som kedy poznala.

"Prosíme o súkromie, keď sa snažíme vyrovnať s touto hlbokou stratou. Ďakujeme vám za lásku a modlitby. V tejto chvíli nebudeme poskytovať žiadne ďalšie komentáre."

Priscillin odkaz prišiel len niekoľko hodín po jej oznámení, že Lisa Marie bola vo štvrtok ráno (12. januára) urýchlene hospitalizovaná. Ako uvádza portál TMZ (a neskôr to potvrdil aj magazín People), podľa priameho zdroja z rodiny našla Lisu Marie v jej dome v Calabasase bez reakcie domáca pani po tom, čo u nej došlo k úplnej zástave srdca.

Lisa Marie sa narodila 1. februára 1968 Elvisovi a Priscille Presleyovcom v nemocnici Baptist Memorial Hospital-Memphis v Memphise v štáte Tennessee, len deväť mesiacov po svadbe svojich rodičov 1. mája 1976.

Po rozvode manželov 3. októbra 1973 sa Lisa Marie, ktorá mala v tom čase štyri roky, presťahovala s matkou do Los Angeles v Kalifornii, hoci často navštevovala Graceland, aby videla svojho otca Elvisa v Memphise v Tennessee.

V roku 1995 sa Lisa Marie objavila vo videoklipe svojho vtedajšieho manžela Michaela Jacksona k jeho piesni You Are Not Alone. O osem rokov neskôr sa vydala po stopách svojho otca a v roku 2003 začala vlastnú hudobnú kariéru, pričom v tom istom roku vydala svoj debutový album To Whom It May Concern. Jeho prvý singel Lights Out debutoval na 18. mieste v rebríčku Billboard Hot Adult Top 40 a na 16. mieste v britskej hitparáde. Celkovo sa z tejto pop-rockovej nahrávky počas prvého týždňa vydania predalo 142 000 kópií, v rebríčku albumov Billboard 200 debutovala na 5. mieste a o dva mesiace neskôr získala zlatý certifikát od Recording Industry Association of America.

Speváčka vydala ďalšie dva albumy, Now What v roku 2005 a Storm & Grace v roku 2012, a tiež vydala niekoľko duetov so svojím zosnulým otcom, pričom použila vokály nahrané pred jeho smrťou, vrátane novej verzie Elvisovej skladby In the Ghetto, ktorá sa dostala na prvé miesto v rebríčku iTunes v Spojenom kráľovstve, Austrálii, Kanade Írsku, Nemecku a na Novom Zélande.

Mimo svojej kariéry sa Lisa Marie venovala charitatívnej činnosti a viacerým humanitárnym aktivitám a spolu s manažérskym tímom spoločnosti Graceland/Elvis Presley Enterprises bola predsedníčkou Charitatívnej nadácie Elvisa Presleyho. V roku 2011 sa Presley stal patrónom charitatívnej organizácie Dream Factory, ktorá sa zaoberá plnením želaní nevyliečiteľne chorých detí.

Lisa Marie bola v rokoch 1988 až 1994 vydatá za hudobníka Dannyho Keougha, s ktorým mala dve deti, Riley a Benjamina. V priebehu troch týždňov po ich rozvode sa 26. mája 1994 slávne vydala za Michaela Jacksona a neskôr sa s popovou senzáciou 20. augusta 1996 rozviedla.

Nasledovali ďalšie dve manželstvá, najprv s hercom Nicolasom Cageom v roku 2002 a v roku 2006 s jej gitaristom a producentom Michaelom Lockwoodom. Lisa Marie a Lockwood mali neskôr dvojičky Finley Aaron Love Lockwood a Harper Vivienne Ann Lockwood. Pár sa rozviedol v roku 2016.

Po smrti Lisy Marie sa začali množiť pocty zo sveta zábavy. Herec John Travolta vo svojom príspevku píše: "Je mi to tak ľúto. Budeš mi chýbať, ale viem, že ťa ešte uvidím. Moja láska a srdce patrí Riley, Priscille, Harper a Finleymu."

Rita Wilsonová ponúka: "Viem, že si to zaslúžite: "Naše srdcia sú zlomené náhlym a šokujúcim odchodom Lisy Marie Presleyovej dnes v noci. Tom a ja sme s rodinou strávili nejaký čas počas propagačného turné k filmu Elvis.

"Lisa Marie bola taká úprimná a priama, zraniteľná, v očakávaní filmu. Tak výstižne hovorila o svojom otcovi, o tom, čo pre ňu film znamená, že je to oslava jej otca.

"Mala so sebou svoje nádherné dcéry Finley a Harper, ktoré nás všetkých rozosmiali. Súkromne nám ukázala svoj dom, Graceland, a vďaka nej sme sa tam cítili ako doma. Bola k nám, Austinovi, Bazovi a hosťom taká láskavá.

"Ak ste nepočuli jej hudbu, choďte si ju vypočuť. Mala dunivý hlas, silu a nehu, ktoré som vždy miloval. Naše srdcia a naše modlitby sú s Riley, Harper, Finley , Dannym @nava_rone a Priscillou. Matka by nikdy nemala prísť o dieťa. Lisa Marie prišla o svojho drahého syna Benjamina, Priscilla stráca svoju jedinú dcéru. Je to príliš veľa. Posielam lásku rodine, modlitby za pokoj a silu. S láskou, Rita a Tom".

Wilsonova manželka Tom Hanks píše: "Zlomilo sa nám srdce nad stratou Lisy Marie Presley. Tom Hanks a Rita Wilsonová."

Popová/rocková speváčka Pink píše v príspevku na Instagrame: "Ach, toto ma bolí pri srdci. Lisa Marie, bola si jedinečná.

"Vtipná ako s**t, múdra ako bič, citlivá, talentovaná, vtipná, zlá, milujúca, veľkorysá, súdna, ale vždy správna, verná a zbožňovala si svoje deti. Srdce mi puká za teba, tvoju krásnu rodinu a tvoje deti.

"Svet dnes stratil vzácny klenot. Nech tvoja duša odpočíva v pokoji, priateľka." 

Made with