Metallica predstavila videoklip k novej piesni Screaming Suicide

Metallica predstavila videoklip k novej piesni Screaming Suicide

Pozrite si videoklip k Screaming Suicide, druhému singlu z albumu Metallica 72 Seasons

Metallica zverejnila videoklip ku skladbe Screaming Suicide, ktorá je druhou piesňou z pripravovaného albumu 72 Seasons. Nasleduje po Lux Æterna, ktorý vyšiel v novembri.

"Screaming Suicide sa zaoberá tabuizovaným slovom samovražda," hovorí frontman James Hetfield. "Zámerom je komunikovať o temnote, ktorú cítime vo svojom vnútri. Je smiešne myslieť si, že by sme mali popierať, že máme tieto myšlienky.

"Verím, že väčšina ľudí o tom v tom či onom momente premýšľala. Postaviť sa tomu čelom znamená vysloviť nevypovedané. Ak je to ľudská skúsenosť, mali by sme byť schopní o nej hovoriť. Nie ste v tom sami."

Videoklip ku skladbe Screaming Suicide režíroval Tim Saccent, ktorý s kapelou spolupracoval aj na albume Lux Æterna. Metallica tvrdí, že "bol taký ohúrený, že sme ho požiadali, aby sa vrátil na druhé kolo".

Nový album Metallicy s názvom 72 Seasons vyjde 14. apríla.

zdroj. youtube.com

Dvanásťskladbový album 72 Seasons, ktorý produkoval Greg Fidelman spolu s Hetfieldom a Larsom Ulrichom a ktorý trvá viac ako 77 minút, je pokračovaním albumu Hardwired z roku 2016. To Self Destruct.

O koncepte, ktorý stojí za názvom albumu, James Hetfield hovorí: "72 sezón. Prvých 18 rokov nášho života, ktoré formujú naše pravé alebo falošné ja. Koncept, o ktorom nám naši rodičia povedali, 'kto sme'. Možné zaškatuľkovanie okolo toho, aká sme osobnosť.

"Myslím si, že najzaujímavejšou časťou je pokračujúce štúdium týchto základných presvedčení a to, ako ovplyvňujú naše vnímanie dnešného sveta. Veľká časť našich skúseností v dospelosti je rekonštrukciou alebo reakciou na tieto skúsenosti z detstva. Väznení z detstva alebo oslobodenie sa z týchto pút, ktoré v sebe nosíme."

Made with