Noel Gallagher sa na novom albume Council Skies vracia ku koreňom a zdieľa psychedelický singel Easy Now

Noel Gallagher sa na novom albume Council Skies vracia ku koreňom a zdieľa psychedelický singel Easy Now

"Je to návrat na začiatok," hovorí Noel Gallagher o svojom štvrtom albume so skupinou High Flying Birds

Skupina High Flying Birds Noela Gallaghera vydá 2. júna štvrtý štúdiový album Council Skies.

Po tom, čo Gallagher minulý rok vydal prvý singel albumu, Pretty Boy, sprevádzal oznámenie novej nahrávky vydaním jej druhého singla, psychedelickej skladby Easy Now.

V rozhovore o novom albume bývalý líder skupiny Oasis povedal: "Je to návrat na začiatok. Snívanie, pohľad na oblohu a premýšľanie o tom, aký by mohol byť život... to je pre mňa teraz rovnako pravdivé ako na začiatku 90. rokov.

"Keď som vyrastal v chudobe a nezamestnanosti, hudba ma z toho vytrhla. Top Of The Pops v televízii premenil váš štvrtkový večer na svet fantázie, a to je to, čím by podľa mňa mala byť hudba. Chcem, aby moja hudba nejakým spôsobom povznášala a transformovala."

Album Council Skies bude k dispozícii v digitálnej podobe vo formáte HD, na CD, LP, 3LP a 2CD deluxe v limitovanej edícii s remixami od Roberta Smitha z The Cure a Pet Shop Boys.

(Image credit: Sour Mash)

(Image credit: Sour Mash)

Zoznam skladieb albumu je nasledovný:

1. I’m Not Giving Up Tonight

2. Pretty Boy

3. Dead To The World

4. Open The Door, See What You Find

5. Trying To Find A World That’s Been And Gone

6. Easy Now

7. Council Skies

8. There She Blows!

9. Love Is A Rich Man

10. Think Of A Number

11. We’re Gonna Get There In The End (bonus track)

zdroj: youtube.com

Gallagher nedávno v relácii BBC Radio 2 First and Last povedal, že ako skladateľ "nie je taký dobrý, ako si ľudia myslia".

"Ako pesničkár som sa naučil nad tým nepremýšľať, nehnať sa za tým," povedal. "Prijal som, že mám talent na melódiu. Nie som taký dobrý, ako si ľudia myslia. Myslím, že je to zdravé.

"Dokážem napísať melódiu. Ale sú ľudia, ktorí píšu lepšie melódie ako ja. Aj keď sa za tým nehoním, nikdy som neprestala kopať. Vždy sa niečo nájde."

Made with