Ozzy Osbourne, Axl Rose a Rob Halford v zozname 200 najlepších spevákov všetkých čias časopisu Rolling Stone

Ozzy Osbourne, Axl Rose a Rob Halford v zozname 200 najlepších spevákov všetkých čias časopisu Rolling Stone

Do zoznamu sa dostali aj Beatles, Chris Cornell, Eddie Vedder, Ronnie James Dio a Glenn Danzig - hoci do prvej stovky sa nedostal žiadny heavy metalový spevák.

Najvýznamnejšie americké médium Rolling Stone zverejnilo hviezdami nabitý zoznam 200 najlepších spevákov všetkých čias, do ktorého sa dostalo množstvo rockových a metalových velikánov.

Zoznam, ktorý vedie soulová ikona Aretha Franklinová, zahŕňa spevákov z oblasti popu, rocku, metalu, jazzu, soulu, r'n'b a ďalších, pričom sú v ňom zastúpení všetci od Beyoncé až po Glenna Danziga (hoci ten sa v ňom objavil až na 199. mieste).

Medzi najvýznamnejšie osobnosti rockovej hudby patria členopvia skupiny Beatles John Lennon a Paul McCartney (pričom Lennon sa objavil o celých 14 miest vyššie ako jeho kolega z kapely Beatles), legenda skupiny Led Zeppelin Robert Plant (prekvapivo nízko na 63. mieste) a heavymetalový hrdina Ronnie James Dio, ktorý je až na 165. mieste. V skutočnosti je zoznam pre fanúšikov heavy metalu trochu chudobný, keďže Ozzy Osbourne je najvyššie v tomto žánri na 112. mieste.

"Tento zoznam zostavili [naši] zamestnanci a kľúčoví prispievatelia a zahŕňa 100 rokov pop music ako prebiehajúcej globálnej diskusie," vysvetľuje Rolling Stone, "kde sa ikonická indická playbacková speváčka Lata Mangeshkar ocitla medzi Amy Winehouse a Johnnym Cashom a kráľovná salsy Celia Cruz je v rebríčku spolu s Princeom a Marvinom Gayom."

Tak či onak, ako vždy pri týchto veciach, určite to vyvolá nejakú diskusiu. Nižšie si pozrite, ako sa v zozname umiestnili rockoví speváci, a celých 200 si prečítajte na stránke Rolling Stone.

12 - John Lennon

14 - Freddie Mercury

26 - Paul McCartney

32 - David Bowie

52 - Mick Jagger

63 - Robert Plant

80 - Chris Cornell

82 - Steve Perry

105 - Eddie Vedder

109 - Roger Daltrey

112 - Ozzy Osbourne

129 - Rob Halford

134 - Axl Rose

165 - Ronnie James Dio

176 - Iggy Pop

181 - Bob Seger

199 - Glenn Danzig

Made with