Paul Stanley: Ostatné kapely by chceli mať tak dobrých fanúšikov ako Kiss

Paul Stanley: Ostatné kapely by chceli mať tak dobrých fanúšikov ako Kiss

Paul Stanley spomína na začiatky skupiny Kiss Army a nepravdepodobnú revolúciu, ktorá sa odohrala v Terre Haute v štáte Indiana

Frontman skupiny Kiss Paul Stanley vyhlásil, že fanúšikovia skupiny Kiss sú najlepšími fanúšikmi na svete a že ostatné kapely to vedia. Stanley sa takto vyjadril počas otázok a odpovedí s moderátorom Mattom Stocksom na palube každoročného podujatia Kiss Kruise, ktoré sa konalo v októbri. Celý rozhovor, ktorý bol nahraný pred publikom zloženým z pasažierov Kruise, bol práve vydaný ako podcast(otvorí sa v novej záložke).

"Keď iné kapely hovoria, že ich fanúšikovia sú najlepší na svete, hovoria to len preto, lebo vedia, že to tak nie je," hovorí Stanley publiku. "Títo fanúšikovia sú najlepší a vždy boli. Preto sa to volá Kiss Army, pretože to začalo ako dobrovoľnícka armáda."

Stanley potom pokračuje v rozprávaní príbehu o založení Kiss Army: "Nezačalo to nami, začalo to partiou chlapcov v Terre Haute v Indiane, ktorí chceli, aby sa hudba Kiss hrala v rádiu, ktoré ju nehralo. Išli do stanice a povedali: 'Ak dnes do piatej hodiny nebudete hrať hudbu Kiss, obkľúčime budovu', a rozhlasová stanica si myslela, že je to blbosť.

"No, stanicu obkľúčili tisíce ľudí a začali hrať hudbu Kiss. To bol začiatok armády Kiss a najlepšie armády sú armády dobrovoľníkov a vy ste toho dôkazom a my vás milujeme a bez vás by sme tu neboli, takže Boh vám všetkým žehnaj."

Stanleyho hyperbolické prerozprávanie príbehu sa zdá byť trochu prehnané, ako by sa dalo očakávať od oficiálnej Hottest Band In The World™. V roku 2021 fanúšikovia v centre príbehu, miestni obyvatelia Terre Haute Bill Starkey a Jay Evans, povedali MyBashValley(otvorí sa v novej záložke), čo sa naozaj stalo.

"Jednoducho sme začali volať do rádia [WVTS] a žiadali sme ich, aby hrali piesne Kiss, a to trvalo niekoľko mesiacov," povedal Starkey. "Niekedy robili veci, aby nás potrápili. Hrali Kiss neskoro v noci, keď ich nikto nepočúval, alebo hrali Kiss a nepovedali, že je to Kiss, takže sme im s Jayom volali a dávali im kopec kecov."

Neskôr, keď skupina Kiss ohlásila koncert v Hulman Center v Terre Haute v novembri 1975, programový riaditeľ WVTS Rich Dickerson začal na propagáciu tohto koncertu vysielať rubriku "List dňa".

Starkey si na to spomínal: "Povedal: 'Počúvajte, viete, tie hlúpe listy, ktoré ste písali, dva týždne pred vystúpením, prečo mi nenapíšete jeden každý deň a my ich prečítame vo vysielaní v čase špičky o piatej hodine.

Koncert bol vypredaný a Kiss súhlasili, že sa s fanúšikmi stretnú v zákulisí, aby sa im poďakovali. Kým prišiel koncert, armáda Kiss sa zdvojnásobila.

"Boli sme štyria oblečení," povedal Scott Roman, jeden z regrútov.

V roku 2010 mesto Terre Haute vyhlásilo 20. november za Deň skupiny Kiss v meste na počesť 35. výročia koncertu.

Made with