Robert Plant vzdáva hold Philovi Collinsovi za to, že mu pomohol rozlúčiť sa s Led Zeppelin:

Robert Plant vzdáva hold Philovi Collinsovi za to, že mu pomohol rozlúčiť sa s Led Zeppelin: "Zeppelin sa musel vyrovnať"

Robert Plant vzdal hold Philovi Collinsovi za to, že mu pomohol naštartovať sólovú kariéru po skupine Led Zeppelin.

"Po tom, čo John [Bonham, bubeník Led Zeppelin] zomrel a Led Zeppelin už neexistovali, musel existovať spôsob, ako odísť," hovorí Plant v novom rozhovore pre Vulture. "Veľa som sa potácal, pretože do svojich 32 rokov som bol v akomsi divokom a absurdnom dobrodružstve."

Priznávajúc, že Zeppelin bol "veľkým sústom", vzdáva Plant hold priateľom, ktorí mu poskytli "podporu a silu", keď pracoval na svojom prvom sólovom albume Pictures At Eleven, ktorý vyšiel v roku 1982.

"Najmä Phil Collins bol hnacou silou a mal pozitívnu energiu pri prvej nahrávke Pictures at Eleven," hovorí Plant pre Vulture. "Nebolo ťažké dať sa dokopy s ďalšími ľuďmi, išlo len o to, či to dokážeme poriadne uvariť.

"S Philom to neboli ani tak rady, ako skôr povzbudenie a ohľaduplnosť," pokračuje Plant. "Nebral žiadnych zajatcov. Dovolil by si len krátky čas, aby prišiel do štúdia vo Walese a aby to fungovalo. Nikto sa neskrýval za výkon."

Collins si nakoniec zahral na piatich skladbách na albume Pictures at Eleven, pričom Cozy Powell sa ujal bubeníckych povinností v dvoch skladbách.

Plant hovorí: "Potom prišiel [Collins] na turné so mnou a v podstate mi povedal: 'Robert, ten chlap [John Bonham], ktorý sedel za tebou celé tie roky, bol môj hrdina. To bolo všetko. Povedal: 'Čokoľvek ti môžem pomôcť, aby si sa opäť dostal do bojovej formy, som tu.

" To bolo v čase, keď vyšiel [Collinsov sólový singel z roku 1981'] In the Air Tonight. Napriek tomu stále mixoval a pracoval so mnou, pričom odštartoval mimoriadne pôsobivé a úspešné obdobie. Je to veľký duch, dobrý človek."

Collins následne hral na bicie spolu s Plantom, Jimmym Pageom a Johnom Paulom Jonesom na nie príliš pôsobivom reunionovom vystúpení Led Zeppelin na Live Aid, na ktoré Jimmy Page spomína ako na "nie príliš šikovné", pričom prstom ukazuje na Collinsa.

Phil Collins v roku 2017 pre Classic Rock povedal svoju verziu príbehu Live Aid: "Jimmy hovorí: "Musíme skúšať." A ja som povedal: "Nemôžeme ísť na pódium a zahrať si?" Takže keď som tam prišiel, nenacvičoval som, ale počúval som Stairway To Heaven na Concorde. Prišiel som, išiel som do karavanov a Robert povedal: "Jimmy Page je bojovný." Page hovorí: "My sme skúšali!" A ja na to: "Videl som váš prvý koncert v Londýne, poznám to!" On na to: "Dobre, tak ako to teda ide?"

"Tak som tak trochu... [napodobňuje part bubnov Stairway To Heaven], a Page hovorí: "Nie, to nie! Takto to nejde!" Tak som sa porozprával so [spoluhráčom na bicích] Tonym Thompsonom - pretože som často hral ako dvaja bubeníci a môže to byť hotová katastrofa - a hovorím: "Nebudeme si navzájom prekážať a budeme hrať jednoducho." Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Made with