Skladba Enter Sandman od Metallicy prekročila 1 miliardu prehratí na Spotify

Skladba Enter Sandman od Metallicy prekročila 1 miliardu prehratí na Spotify

Skladba Enter Sandman od Metallicy sa stala najnovšou metalovou skladbou, ktorá na Spotify prekročila hranicu 1 miliardy prehratí.

Skladba z roku 1991, ktorá bola hlavným singlom z piateho albumu kapely s vlastným názvom (tzv. Black Album), sa pridala k skladbám In The End a Numb od Linkin Park, Highway To Hell, Back In Black a Thunderstruck od AC/DC a Smells Like Teen Spirit od Nirvany v klube Spotify, ktorý má 1 miliardu prehratí,

Metallica sa tiež stala najstreamovanejšou metalovou kapelou roku 2022, keď si za posledných 12 mesiacov pripísala celkovo 1,6 miliardy prehratí, pričom skladby Enter Sandman, Nothing Else Matters a Master Of Puppets s asistenciou Stranger Things jej pomohli prekonať celkovú hodnotu 1,3 miliardy prehratí z roku 2021.

"Chlapci, opäť ste prekonali sami seba!", uviedla kapela v príspevku na Instagrame. "V roku 2022 bolo na Spotify streamovaných 137 miliónov hodín skladieb Metallica, čo je o viac ako 20 miliónov hodín viac ako vlani. Či už počúvate Metallicu prvýkrát, alebo ju počúvate už 41 rokov, chceli by sme vysloviť obrovské 'ĎAKUJEM' celej rodine Metallica."

Nový album skupiny Metallica s názvom 72 Seasons vychádza 14. apríla.

Made with