Tony Iommi začína pracovať na novom albume

Tony Iommi začína pracovať na novom albume

Gitarista Black Sabbath v novoročnom videoposolstve fanúšikom naznačil aj možné turné

Tony Iommi v novoročnom videu prezradil, že sa chystá začať pracovať na úplne novom albume.

V správe sa gitarista Black Sabbath zamýšľa nad opätovným spojením s Ozzym Osbournom pri krátkom vystúpení na Hrách Commonwealthu 2022 v Birminghame a tiež vzdáva hold svojmu zosnulému priateľovi a gitarovému technikovi Mikeovi Clementovi, ktorý v novembri bohužiaľ zomrel.

Počas osemminútového videa Iommi prezrádza, že jeho nahrávacie štúdio sa blíži k dokončeniu a v najbližších mesiacoch sa teší na prácu na novom materiáli.

"Štúdio je postavené a je takmer pripravené na spustenie," hovorí Tony v správe, ktorej prepis priniesol portál Blabbermouth.net. "Čakám už len na nejaké vybavenie. Kvôli vojne [na Ukrajine] sa tak trochu zastavil prísun niektorých dielov. Ale už sme takmer tam. Myslím, že za ďalších pár týždňov budem pripravený nastúpiť a začať tam pracovať, na čo sa veľmi teším... písať ďalší album."

V nadchádzajúcom roku vyjdú aj reedície štúdiových albumov Black Sabbath, na ktorých sa podieľal spevák Tony Martin.

S Martinom vydali päť štúdiových albumov: The Eternal Idol (1987), Headless Cross (1989), Tyr (1990), Cross Purposes (1994) a Forbidden (1995).

"Teším sa na to, pretože veľa ľudí sa na to pýtalo, čo je skvelé," hovorí Tony. "Chceli vedieť, kedy to vyjde. A my sme ich robili naozaj postupne, s týmito albumami.

"Takže nám vyšli všetky pôvodné veci Sabbath, box sety, a potom máme veci Ronnieho. A potom bude nasledovať Tony Martin a potom moje sólové veci. Takže to bude opäť rušné. Ale je to skvelé. A je príjemné robiť rozhovory a rozprávať o tom, čo sme robili, a o všetkých ostatných veciach."

Na záver gitarista zaželal svojim fanúšikom všetko dobré a naznačil možné živé vystúpenie v budúcnosti.

"Každopádne vám všetkým prajem šťastný nový rok a dúfam, že sa niekedy uvidíme na turné, či už pôjde o hranie alebo rozhovory. Ďakujem za všetku vašu podporu v priebehu rokov, veľmi si ju vážim."

Pozrite si celé video nižšie. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

zdroj: youtube.com

Made with