Tuomas Holopainen otvorene o emotívnom prvom koncerte Nightwish po boji Floor Jansen s rakovinou:

Tuomas Holopainen otvorene o emotívnom prvom koncerte Nightwish po boji Floor Jansen s rakovinou: "jednoducho sa zrútila"

Líder Nightwish Tuomas Holopainen odhalil emotívny moment, ktorý kapela zažila počas svojho prvého koncertu po tom, čo Floor dostala povolenie

Klávesista a skladateľ kapely Nightwish Tuomas Holopainen otvorene hovoril o neuveriteľne emotívnom prvom koncerte, ktorý kapela odohrala po správe, že Floor Jansen bojuje s rakovinou prsníka. V októbri 2022 speváčka Jansen potvrdila, že podstúpila operáciu kvôli tomuto ochoreniu, a o niekoľko týždňov neskôr prezradila, že operácia bola úspešná a že je teraz oficiálne bez rakoviny.

Len dva dni po druhom oznámení Floor odohrala skupina 20. novembra v belgických Antverpách prvý koncert poslednej časti svojho európskeho turné. Ako vysvetľuje Tuomas, pre všetkých zúčastnených to bol pochopiteľne veľmi emotívny zážitok.

"Prvý koncert tejto časti v Antverpách bol pre nás všetkých, ale najmä pre Floor, veľmi emotívny," hovorí pre Overdrive. "Všetko to vyšlo na povrch počas piesne Sleeping Sun [pochádzajúcej z albumu Oceanborn z roku 1998]. "Ku koncu piesne už nemohla spievať a jednoducho sa zrútila. Bolo to pozitívne zrútenie, ak viete, čo tým myslím. Bolo to len obrovské uvoľnenie toľkej úzkosti a tlaku, ktorý sa v nej hromadil. Bolo to vyvrcholenie toho, že porazila rakovinu, že konečne absolvovala toto turné a že jej hlas je dosť dobrý na to, aby mohla robiť to, čo miluje. Všetko to prišlo naraz a odvtedy je to úžasné."

Vo svojom vyhlásení, v ktorom potvrdila, že jej operácia rakoviny bola úspešná, Jansen uviedla: "Operácia odstránila všetko rakovinové a nerozšírilo sa to! Vo februári podstúpim lokálnu rádioterapiu, aby som sa uistila, že všetko zostane vonku.

"Po operácii sa mi vracia energia a cítim obrovskú úľavu, že bola úspešná!" dodala. "Nie som späť na 100 %, ale nepochybujem o tom, že vystúpenia mi dodajú silu, ktorú potrebujem, aby som to s vami všetkými roztočila na nadchádzajúcom európskom turné. Ďakujem vám za vašu úžasnú podporu a želania všetkého dobrého"

Made with